Azi vă vorbesc un pic despre protecția solară. Zic doar că vă vorbesc, și nu detaliez pentru că există persoane cu adevărat pricepute la acest subiect și consider că e mai bine să vă documentați direct de la specialiști, decât să vă povestesc eu cum stau lucrurile. Vă recomand pe această cale site-ul Corinei Allan, Pasagera, care este plin de informații cosmetice folositoare sau site-ul Paulei Begoun, in caz ca preferati lectura în engleză. 

De când am descoperit site-ul pasagerei  am devenit mult mai atenta la produsele de ingrijire și cele cosmetice și, totodată, am devenit conștientă de importanța protecției solare. Am înțeles cum lucrează și la ce folosește, care sunt diferențele între protecția solară minerală și cea chimică și de ce e musai sa folosim creme cu SPF pe tot parcursul anului, indiferent dacă afară ninge sau e înorat. Să fiu sinceră, urasc SPF-ul. Pe cel chimic nu îl pot folosi în zona din jurul ochilor (și fix acolo aș fi vrut mai tare fiindcă întotdeauna mi-au plăcut persoanele fără zone închise de culoare care să accentueze cearcănele pe lânga ochi, cred că știți, iluminarea aceea discretă), cel mineral de obicei creează pelicula albă și te face să arăți ca o stafie, iar ambele ustură ca naiba în cazul în care iți intră în ochi. 

Totuși, folosesc protecție solară în fiecare zi. Înca învăț să trăiesc cu ea. Pentru că îmi doresc să îmbătrânesc frumos, fără pete și, să recunoaștem, fără riscul bolilor de piele provocate de soare. Mie una îmi e frică de efectele pe care le-ar putea avea soarele asupra pielii și asupra alunițelor, fiindcă și ele sunt expuse. Motiv pentru care folosesc nesuferita de cremă cu SPF. Și pentru care îmi caut alunițele în oglindă și la dermatolog. Tocmai de aceea, când am descoperit campania Zilele Protecției Solare  am simțit nevoia să vă spun și vouă despre ea. 

LA Roche-Posay organizează în toată țara consultații gratis. Dar mai bine sa-i las pe ei:
În perioada 7 mai- 30 iunie beneficiază de o consultație GRATUITĂ la dermatolog pentru verificarea alunițelor tale!
Programează-te chiar acum, în orașul tau, intrând aici!

Peste 100 de medici dermatologi parteneri din 18 orașe, participă la Zilele Protecției Solare, eveniment național de educare privind riscurile expunerii neprotejate la soare.

Mi se pare o inițiativă foarte frumoasă, cu atât mai mult cu cât participă și clinici private la care îți poți face programare, fără a mai fi nevoie sa cauți scuze de genul Nu am timp sau Nu am bani. Totodată e o investiție în noi, ca să aflăm că suntem bine sau să ne mulțumim nouă înșine că am luat o hotărâre bună la momentul potrivit.

În speranța că v-am fost de ajutor,

Cu drag,

Ana

Leave a Reply.


Cate un pic din fiecare