A venit deja vara, o așteptam de mult. M-am bucurat cât am putut de ultima perioadă, cea a ploilor, îmi place răcoarea oferită de ploaie foarte mult, și chiar și ploaia în sine. Și-odată cu venirea verii, din punct de vedere calendaristic cel puțin, mi s-au întărit și grijile în ceea ce privește crema mea cu SPF de zi cu zi. Toată primăvara am folosit o crema fluidă de la Balea cu SPF 15 care e absolut adorabilă și care nu se simte pe față absolut deloc (cred că ar fi util să fac un review și pentru ea, pentru că merită), dar SPF 15 e prea puțin pentru vară, așa cum bine ne-a învațat Corina, mai ales când mai folosești și alte minuni, cum ar fi BHA, spre exemplu. Buuuuun, what to do, what to do
(Acum urmează o poveste siropoasă pe care, în cazul în care nu aveți chef să o citiți, puteți sări peste.)

M-am apucat sa mă gândesc ce îmi doresc de la o cremă cu SPF pe care să o folosesc zi de zi, ce așteptări am de la ea. Îmi doresc să fie fluidă, ușoară, cât de posibil imperceptibilă pe față. În zilele de vară toridă transpirăm stând degeaba și de multe ori mi s-a întâmplat sa mă dau cu cremă (nu pot ieși din casă fără ea, deh, ten uscat) și să simt senzația aceea neplăcută că pielea nu respiră. Știu, din punct de vedere biologic, pielea respiră, și cu toate că știu acest lucru, senzația mea în continuare e aceeași. Și-atunci caut ceva care sa fie cat de light se poate. Să aiba eventual un SPF mineral, fiindca nu sunt fană a protecției chimice, însă, să vezi nepotrivire de caracter: protecția minerală este una de barieră, mai precis razele UVA și UVB nu pot pătrunde în piele datorită barierei minerale; cu cât SPF-ul este mai mare, cu atât mineralele sunt în procent mai mare, cu atât sunt șanse mai multe de blocare/încarcare a porilor și de senzație ca cea descrisă mai sus. Și atunci ce te faci cand vrei SPF peste 30, care să fie mineral și mai și știi că este aproape imposibil ca acestă să fie într-o formulă fluidă? Te orientezi câtre cel chimic, desigur. 

Între timp, descoperisem pe propria-mi piele că mă irit de la oxybenzone. Bun! Ca și cum nu era suficient că nu găsesc SPF-ul ideal, mai trebuie să și ocolesc produsele ce conțin oxybenzone. Probabil v-ati gandit de ce nu mă orientez spre un SPF Paula's Choice. Tocmai pentru că majoritatea SPF-urilor chimice din acest brand conțin oxybenzone. Singura cu protecție minerală și destul de fluidă și ușoară, din punctul meu de vedere, era, celebra deja, crema de mâini pe care, spre ghinionul meu, au retras-o de pe piață ca să o reambaleze/rebranduiască fix acum, în toiul verii noastre. Moving forward. 
Și-atunci m-am apucat sa analizez din punct de vedere al ingredientelor diverse branduri de la noi care au SPF-uri. Sunt mare fan Bioderma, I must say, și nu mai știu exact cum google m-a adus la minunatul produs din titlu, însă m-a adus (și țin să-i multumesc pentru asta). Am citit părerile fetelor noastre de pe blogurile românești (întotdeauna pun mare preț pe părerile locale înainte de a cerceta ce părere world-wide există despre un anumit produs), păreri care nu sunt multe, din păcate. M-am apucat sa-i fac și analiza chimică și, pe scurt, vă pot spune că deține suficient SPF chimic cât să ne ferească și de UVB și de UVA, nu conține nici un ingredient iritant, dar din nefericire nici ingrediente benefice nu prea are (nu contează, eu îl vreau pentru protecția solară-mi-am spus singură în gând). Deci toate bune.

(Dacă ați trecut peste paragraful de mai sus, de aici puteți relua lectura :))

Am pornit în căutări virtuale ale prețului, de unde aș putea să îl iau mai ieftin? Mi-ar părea rău să dau mult pe el și să nu-mi fie potrivit (oricum toate SPF-urile sunt scumpe, mai ales acum când e sezonul lor). Varianta câșigătoare am gasit-o la Farmacia Tei, la prețul de 39 lei. Am stat jumătate de oră la coadă pentru ea, dar a meritat. Am fost nerăbdătoare ca un copil până a doua zi de dimineață când am putut să o folosesc (știți de ce, da? cremele cu SPF nu se aplică noaptea, e inutil).

Părerea mea despre SPF-ul Bioderma? Este intr-adevar foarte fluidă, ceea ce e un plus la întinderea ei pe față. Fluidul este alb, dar nu lasă peliculă albă după aplicare, which is a big plus. După ce mi-o aplic însă, toată fața îmi lucește ca un bec, conține, se pare, și destui emolienți care contribuie la acest lucru. Totodată, am descoperit pe pielea mea ceea ce ne recomanda Corina pe site-ul ei și anume că SPF-ul chimic trebuie aplicat cu 20 de minute înainte de expunerea la soare pentru a avea timp să intre în piele și a-și activa efectele. Cam după aproximativ douzeci de minute-jumătate de oră, fluidul intră în piele și devine tot mai estompată senzația de peliculă. Atât de estompată, încât în aproximativ o oră, o oră și jumatate (maximorum) eu nu mai simt că mi-am dat cu ea pe față. Atât de fluidă e. Deci da, am gasit ce căutam. Pe parcursul zilei nu mă deranjează absolut deloc. Dar să nu uităm că eu am tenul uscat, nu știu cum s-ar comporta pe un ten mixt sau gras, dacă ar dispărea sau nu senzația aceea de peliculă și/sau tenul lucios. Menționez însă că nu folosesc pudră sau fond de ten peste SPF, vara simt nevoia să îmi las fața cât mai liberă datorită căldurii dar, totodată, eram și curioasă să văd exact cum se comportă SPF-ul de la Bioderma, fără alte influențe.

Per total, sunt foarte mulțumită. Pentru vară, e fix ce aveam nevoie. Cel puțin până vara viitoare când voi profita de fosta crema de mâini a Paulei. Care ar fi considerentele mele să renunț la Bioderma, cea pe care tocmai am laudat-o mai sus? Două sunt acestea: crema Paulei are SPF mineral (și eu sunt fan protecție minerală, mi se pare mai naturală) și pe deasupra conține și ingrediente benefice pielii, lucru pe care, așa cum am menționat, Bioderma nu îl conține (are doar ceva skin-conditioning și emolienți), ceea ce mi se pare cel mai mare avantaj din acest punct de vedere. Mai jos, poze cu minunea.

Sper că v-am putut fi de ajutor.

Cu drag, 

Ana
 
Pregătesc noi postări referitor la noile achiziții. Am sa mentionez doar 3 dintre acestea, nu fiindca mi-am cumpărat doar trei lucruri in ultimul timp, ci fiindcă consider ca doar acestea trei merită menționate. Slavă Domnului, în ultimul timp nu am mai întalnit produse dezamagitoare despre care să vă împartășesc și mă bucur întrucât pot sa vă vin în ajutor cu lucruri bune.

Între tim

Cate un pic din fiecare